24

COVID update 24/05

gepubliceerd op
COVID update 24/05

1) Dubbelspel
Sinds vorige week is sporten in groep tot 20 personen toegelaten onder begeleiding van een trainer. Ook dubbelspel is daardoor toegestaan als er iemand verantwoordelijk is om de regels rond social distancing op te volgen. We rekenen hiervoor op ieders verantwoordelijk en vragen als je dubbel speelt om binnen je groepje een verantwoordelijke aan te duiden mbt het opvolgen van de regels rond social distancing. Concreet betekent dit dat je vanaf vandaag  terug een terrein kan reserveren om dubbel te spelen. Je moet bij de reservatie de namen van de 4 spelers vermelden en bij de opmerking zet je de naam van de persoon die zal optreden als verantwoordelijke. 
 
2) Reserveren
Vanaf zaterdag 30/5 wordt het reservatiesysteem opnieuw aangepast zodat je ook 's avonds anderhalf uur kan spelen. We hebben immers gemerkt dat er nog voldoende vrije terreinen zijn om de tijdsduur uit te breiden. 
Verder blijft het zo dat je 2 reservaties tegelijkertijd kan maken en dit maximum 7 dagen vooruit.
Reserveren blijft dus verplicht als je wil komen spelen! Je kan een terrein reserveren via de knop op onze website, waarna je zal moeten inloggen met je lidnummer en wachtwoord op de website van Tennis Vlaanderen.

3) Uitnodigingen
Vanaf nu mag je ook terug een niet-lid uitnodigen. Dit kan maximum 3 keer per seizoen en hiervoor betaal je 5 euro per keer. Praktisch dien je de uitnodiging minstens 24u op voorhand te melden aan David of Herman en zij zorgen dan voor de reservatie. Je kan zelf geen reservatie maken met een niet-lid. De 5 euro wordt nadien aangerekend via het elektronisch verbruiksboek.

4) Tennisballen
De regels rond het aanraken van tennisballen zijn niet veranderd! Elek speler dient nog steeds met zijn enige ballen te spelen (opslaan)! Bijvoorbeeld speler A heeft een kruisje op zijn ballen staan en speler B een rondje. Op die manier kan je steeds serveren met je eigen ballen en hoef je de bal van je tennispartner niet in je hand te nemen. We begrijpen dat deze regel misschien niet evident is, maar een belangrijke voorwaarde om het tennissen te heropstarten, was dat het contactloos kan gebeuren.

5) Verlichting
Wie 's avonds komt spelen, dient zelf de verlichting te bedienen. In het materiaalhok van de terreinverzorger (aan de tennismuur) vind je links van de deur een lichtschakelaar waar een sleutel op ligt. Met deze sleutel kan je de deur van het drankkot openen op het terras. Daar vind je dan links tegen de muur de schakelaars voor de terreinverlichting + een handgel. De laatste speler die de club verlaat dient alle lichten te doven en de sleutel terug op zijn plaats te leggen voor de volgende dag. Draag zorg voor de sleutel aub! 

6) Chalet en sanitair
Tot nader order blijft onze chalet en sanitair gesloten. Ook de toiletten zijn niet toegankelijk, hou hier rekening mee!

7) Varia
Op elk terrein is ook een desinfecterende handgel ter beschikking die je kan gebruiken wanneer je de knop van de sproeiinstallatie wil gebruiken, om de terreinen te vegen met de sleepnetten, … Je kan uiteraard zelf ook handschoenen mee brengen hiervoor.
Lees zeker ook het Play Safe en Go reglement van Tennis Vlaanderen even na met nog eens een oplijsting van alle regels. 

Meer info

 

| Categories: | Tags: | View Count: (227) | Ga terug