Tennislessen Jeugd

Zowel tijdens de lente als in de winter kunnen kinderen van 3 tot 18 jaar les volgen bij Putse onder begeleiding van een ervaren team van gediplomeerde trainers. 

Kleuters van 3 tot 5 jaar kunnen tijdens de lente op zaterdag voormiddag een uurtje kleuter"tennis" volgen om hen bewegings- en balvaardigheid bij te brengen. De lesjes bereiden de kleuters voor op de KidsTennis lessen zodat ze later sneller en gemakkelijker evolueren in tennis. 

Voor de leeftijd van 6 tot 12 jaar bieden wij KidsTennis lessen aan, waarbij de lessen georganiseerd worden volgens het kleuren-concept van KidsTennis en per kleurniveau verschillende vaardigheden aan bod komen. 

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen terecht in de Tiener lessen. Voor deze leeftijdscategorie ligt de nadruk op het verfijnen van de techniek en het uitbreiden van het slagenarsenaal. 

Tijdens het winterseizoen lopen onze lessen gewoon door. De kleuters en kinderen van niveau Blauw & Rood (tot 8 jaar) kunnen dan terecht in de sporthal van Putte, terwijl we aan de oudere kinderen (9 - 18 jaar) tijdens de winter les blijven geven buiten op Putse. 

Tot slot is onze club ook een Multimove club. De Multimove lessen gaan van begin september tot einde maart om de 14 dagen door in de sporthal van Putte.

OPGELET: Wegens de grote vraag naar tennislessen nemen wij geen nieuwe kinderen ouder dan 9 jaar meer aan. Nieuwe kinderen dienen eerst in te stappen via één van onze tenniskampen. Kleuters (3 - 5 jaar) en kinderen van niveau blauw en rood (6 - 8 jaar) kunnen wel nog instappen.

Omdat de vraag groter geworden is dan het aanbod, zijn we genoodzaakt om de plaatsen bij Oranje, Groen en Geel als volgt toe te kennen:
       1) voorrang voor kinderen die competitie spelen (Ethias Tennis Tour Junior tornooien)
       2) voorrang voor kinderen die afgelopen jaar Fundays hebben gespeeld
       3) kinderen die afgelopen jaar deelnamen aan onze tenniszondagen of zomerdubbels
       4) resterende plaatsen worden toegekend in volgorde van inschrijvenKleuter"tennis" lessen

Bewegings- en balvaardigheid voor kleuters van 3 tot 5 jaar als voorbereiding op tennis (of andere balsporten).

KidsTennis lessen

Tennislessen voor zowel beginnende als gevorderde kinderen volgens de principes van het KidsTennis programma. Voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

Tiener lessen

Tennislessen op maat van tieners en volgens niveau (recreatief - competitie). Vanaf 12jaar.

Competitie lessen

Twee keer per week tennisles voor kinderen die competitie spelen (9 - 18 jaar).