Regels mbt COVID-19


UPDATE 2 mei 2020

Donderdag zijn de regels rond het buiten sporten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Alhoewel vorige week werd aangekondigd dat sporten toegestaan is met maximum 2 andere spelers, wordt er nu aangevuld dat die 2 spelers, indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, steeds dezelfde mensen moeten zijn! Beperk dus je tennispartners tot 1 of 2 mensen gedurende de volgende weken.

We hebben ondertussen ook beslist dat iedereen 2 ipv 1 reservatie mag maken, wel nog steeds met 36 uur tussen. We bekijken in de loop van de volgende dagen ook of en hoe we overdag reservaties van anderhalf uur kunnen toelaten. 's Avonds zal het 1 uur blijven.

Dan nog wat praktische info voor de leden die 's avonds komen spelen: jullie kunnen zelf de verlichting aansteken en na afloop ook doven. Hoe je dit doet, kan je lezen in de vervolg nieuwsbrief over de heropstart van het tennissen op Putse. Ook voor het bedienen van de verlichting geldt de regel "ontsmet je handen".

Verder blijven alle hieronder beschreven regels uiteraard geldig !

 

UPDATE 28 april 2020

Vanaf 4 mei kunnen jullie onder strikte voorwaarden terug komen tennissen op Putse ! 

Zoals jullie in de media waarschijnlijk al vernomen hebben, mag er vanaf maandag 4 mei onder strikte voorwaarden terug getennist worden. Met het goede weer snakken velen ernaar om terug hun geliefkoosde sport te spelen en nu kan het terug! 

Concreet wil dit zeggen dat de terreinen terug open gaan voor vrij tennis (alleen enkels, geen dubbels, ook niet voor gezinnen), waarbij het verplicht zal zijn om je terrein te reserveren. Het chalet en de kleedkamers blijven nog gesloten. Ook de tennislessen mogen nu nog niet starten. 

Je kan vanaf dinsdag 28/4 een terrein reserveren via de knop op onze homepage, waarna je zal moeten inloggen met je lidnummer en wachtwoord op de website van Tennis Vlaanderen. Alle 7 terreinen zijn opgenomen in het reservatiesysteem, dus ook terrein 7 voor de jeugd. Je kan voorlopig maar een terrein reserveren voor 1 uur, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om te spelen. De namen van beide spelers moeten aangeduid worden bij de reservatie. Na een 2-tal weken zullen we evalueren of reservaties van anderhalf uur terug toelaten (afhankelijk van de drukte ’s avonds). Laat ook telkens een baan vrij tussen de gereserveerde terreinen tijdens luwe speelmomenten (bv overdag). 

Je bent verder ook verplicht om 2 dozen ballen te gebruiken en je ballen te markeren. Bijvoorbeeld speler A heeft een kruisje op zijn ballen staan en speler B een rondje. Op die manier kan je steeds serveren met je eigen ballen en hoef je de bal van je tennispartner niet in je hand te nemen. We begrijpen dat deze regel misschien niet evident is, maar een belangrijke voorwaarde om het tennissen te heropstarten, is dat het contactloos kan gebeuren. 

Op elk terrein zal ook een desinfecterende handgel ter beschikking zijn die je kan gebruiken wanneer je de knop van de sproeiinstallatie wil gebruiken, om de terreinen te vegen met de sleepnetten, … Je kan uiteraard zelf ook handschoenen mee brengen hiervoor. 

We beseffen dat deze regels streng zijn, maar het is belangrijk dat iedereen hierin verantwoordelijkheidszin toont en de regels strikt opvolgt. Alleen op die manier vermijden we dat de versoepeling teruggeschroefd wordt. En hopelijk volgen dan snel meer mogelijkheden voor tennis (dubbels, lessen, interclub, …).

Lees zeker ook het Play Safe en Go reglement van Tennis Vlaanderen even na met nog eens een oplijsting van alle regels. 

Meer info over de interclub en tennislessen zal later deze week gecommuniceerd worden naar de betrokken leden via mail. 

Heb je nog vragen, dan kan je steeds contact opnemen met iemand van het bestuur. Onze telefoonnummers en emailadressen staan op de website

We wensen jullie alvast veel tennisplezier!