Putse TC zomerdubbels

Wat?
 - een vriendschappelijke dubbelcompetitie voor leden van Putse TC

Voor wie?
 - alle leden vanaf 12 jaar 
 - ook voor kinderen (U9, U11 of U13) samen met hun ouders in een ouder-kind reeks
 - een lid mag een niet-lid uitnodigen als dubbelpartner uitsluitend voor deelname aan de zomerdubbels, voor het tarief van 40 euro

Wanneer?
 - vanaf 6 mei tot en met 31 augustus
 - poulewedstrijden vanaf maandag 6 mei tot en met zondag 25 augustus
 - halve finales in de week van 26 augustus tot en met 30 augustus
 - finales op zaterdag 31 augustus 
 - er wordtdit jaar niet alleen in het weekend gespeeld, maar in de mate van het mogelijk ook op weekavonden

Prijs?
 - Leden: 5 euro per reeks (bijdrage wordt gebruikt om de software van e-tournament te betalen & een mooie prijzentafel te voorzien voor alle winnaars en finalisten.
 - Niet-leden: 40 euro per reeks (enkel met Putse lid als partner)

Reeksen?
 - Dubbel Heren: DH8(*), DH15, DH30, DH60 en DH100
 - Dubbel Gemengd: DG8(*), DG15, DG30, DG60 en DG100
 - Dubbel Dames: Start to Tennis(**), DD8(*), DD15, DD30 en DD50
 - Ouder-kind reeksen: U9, U11 en U13 
    (*) Opgelet: 8 punten reeks alleen toegankelijk voor ploegen waarvan 1 van beide spelers nog nooit officiële competitie van Tennis Vlaanderen (interclub of tornooien) gespeeld heeft. Competitiespelers dienen in te schrijven in de 15 ptn reeks of hoger.
    (**) Start to Tennis reeks alleen toegankelijk voor volwassenen die in 2022, 2023 of 2024 de start to tennis reeksen hebben aangevat

Reglement 
 - lees hieronder ons reglement zeker na

Hoe inschrijven 
 - schrijf je in via het formulier op de website van Tennis Vlaanderen voor 14 april via de link hieronder (opgelet, inschrijvingsgeld is onmiddellijk online te betalen!)
 - je krijgt vervolgens een code voor de e-tournament website toegestuurd
 - schrijf je in op de e-tournament website tegen 21 april en geef je beschikbaarheid door
 - Na 21 april wordt de loting gedaan op basis van de beschikbaarheden die dan zijn ingegeven, duo's/spelers die niet zijn aangemeld worden niet meer opgenomen na de loting

Finales
 - zaterdag 31 augustus
 - met pasta foodtruck

Handleiding e-tournament 
 handleiding.pdf

Nog vragen?
 - contacteer het volwassenencomité

Naar e-tournament
  Link

 

 

 

 

Reglement

1. De competitie start op maandag 6 mei en eindigt op zaterdag 31 augustus met een finale-avond.
2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van Tennis Vlaanderen en KBTB.
3. Er wordt gespeeld naar 2 gewonnen sets en de derde set wordt gespeeld volgens een super tiebreak (tot 10 punten met 2 punten verschil). De U9 en U11 reeksen spelen een set tot 4, U13 speelt naar 2 gewonnen sets en de derde set super tiebreak.
4. Er wordt gespeeld in poulevorm waarbij de poules ingedeeld worden naar +- 10 ploegen.
5. Alle poulewedstrijden dienen gespeeld te worden tegen ten laatste zaterdag 25 augustus.
6. De eerste 2 ploegen van elke poule spelen op zaterdag 31 augustus een finale. In geval er meerdere poules in een reeks georganiseerd worden, worden er kwart/halve finales gespeeld te worden van 26 tot en met 30 augustus. Indien 2 ploegen eindigen met evenveel punten en verloren games in het klassement is het onderlinge duel doorslaggevend. In de reeksen met 4 poules gaan enkel de 1ste van elke poule door naar de halve finales.
7. De punten worden per wedstrijd als volgt toegekend:
   • een gewonnen wedstrijd in 2 sets: 3 punten
   • een gewonnen wedstrijd in 3 sets: 2 punten
   • een verloren wedstrijd in super tiebreak: 1 punt
   • een verloren wedstrijd in 2 sets: 0 punten
8. We vragen een bescheiden bijdrage van 5 euro per deelnemer per reeks die door de club gebruikt wordt om de software van e-tournament te betalen & een mooie prijzentafel te voorzien voor alle winnaars en finalisten. Deze bijdrage wordt bij inschrijven betaald via het inschrijvingsformulier.
9. Lidmaatschap van Putse TC is verplicht. Een lid mag wel een niet-lid uitnodigen als dubbelpartner, uitsluitend voor deelname aan de zomerdubbels, voor het tarief van 40 euro.
10. Jeugdige deelnemers dienen minstens 12 jaar te zijn en met gele ballen te spelen, uitgezonderd voor de U9 en U11 reeks.
11. De volgende reeksen worden georganiseerd:
   - Dubbel Heren: DH8(*) - DH15 - DH30 - DH60 - DH100
   - Dubbel Gemengd: DG8(*) - DG15 - DG30 - DG60 - DG100
   - Dubbel Dames: Start to Tennis(**) - DD8(*) - DD15 - DD30 - DD50
   - Ouder-kind reeksen: U9 (oranje) - U11 (groen) - U13 (geel)
       (*) Opgelet: 8 punten reeks alleen toegankelijk voor ploegen waarvan 1 van beide spelers nog nooit competitie gespeeld heeft. Competitiespelers dienen in te schrijven in de 15 ptn reeks of hoger.
       (**) Start to Tennis reeks alleen toegankelijk voor volwassenen die in 2022 of 2023 de start to tennis reeksen hebben aangevat
12. Inschrijven kan tot en met zondag 14 april.
13. Alle wedstrijden worden gepland door het volwassenencomité op basis van de beschikbaarheid die doorgegeven wordt bij inschrijving. Het volwassenencomité zorgt ook voor de reservatie van de terreinen.
14. Indien een wedstrijd niet kan door gaan, moet de tegenpartij hiervan minstens 24u op voorhand op de hoogte worden gebracht. De ploeg die de wedstrijd heeft ontkoppeld moet een voorstel doen voor een nieuwe datum af te spreken en geven deze door in E-tournament.
15. Indien een wedstrijd niet kan door gaan, nemen de ploegen met elkaar contact op en spreken zij onderling een nieuwe datum af. Anders wordt de wedstrijd verloren met 6/0 6/0 door de ploeg die belet is.
16.  Het team dat als eerste een wedstrijd ontkoppelt en niet opnieuw inplant zal bij het niet afwerken van de wedstrijd na de einddatum van de poules de wedstrijd verliezen met 6-0 6-0. Ook als dit na een automatische herinplanning door de tegenpartij opnieuw wordt ontkoppeld.
17. Als je een wedstrijd moet verplaatsen, zet de verplaatsing dan in e-tournament, zodat de organisatie de terreinen kunnen vrijgeven en opnieuw inplannen. Hiermee willen we vermijden dat een terrein voor een zomerdubbel gereserveerd is, maar door een niet doorgegeven verplaatsing niet op gespeeld wordt.
18. In uitzonderlijke gevallen zoals langdurige ziekte, kwetsuur of dergelijke zal de partner een vervanger mogen zoeken. Vervangers spelen met het klassement dat ze hebben op het moment van de wedstrijd(en). Uiteraard mag men niet het maximum aantal punten van de reeks overschrijden.
19. Wanneer een ploeg FF geeft voor de resterende wedstrijden zullen alle wedstrijden (gespeeld en nog te spelen) van dit duo op 6-0, 6-0 geplaatst worden.
20. De zomerdubbels worden tijdens de poules door het volwassenencomité achtereenvolgens ingepland op de terreinen 1, 2, 3 en 4 volgens hun beschikbaarheid. De terreinen 5 & 6 blijven steeds vrij voor andere leden die willen komen tennissen.
21. Lessen hebben steeds voorrang op de zomerdubbels.
22. De wedstrijden starten niet later dan 22u.
23. De uitslag van een gespeelde wedstrijd dient onmiddellijk na de wedstrijd doorgegeven te worden via de website van e-tournament door een speler van de winnende ploeg.
24. Een wedstrijd die forfait gegeven wordt, wordt beschouwd als verloren met 6-0 6-0 en dient ook zo ingegeven te worden als uitslag in e-tournament.
25. In geval van betwisting zal het volwassenencomité op basis van de argumenten van alle partijen autonoom en objectief oordelen en een eindbeslissing nemen.
26. Hou je aan de fair play regels.